header_kindveiligheid (NL)

kindveiligheid-header-FR.jpg

Kindveiligheid

Opgroeiende kinderen hebben een groeiende nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat doodgewone zaken zoals uw raambekleding ineens gevaren met zich kunnen meebrengen.

 

            

 

 

 

Bij Luxaflex® beschouwen we de kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze producten voor huizen met baby’s en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie. Luxaflex® voldoet altijd aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm (EN 13120 Aan de binnenzijde geplaatste raambekleding-prestatie-eisen inclusief veiligheid.).

Daarnaast ontwikkelen we voortdurend nieuwe producten om het risico op ongevallen te verkleinen. Als gevolg van de wijzigingen in de Europese norm heeft u mogelijk enige wijzigingen aan uw raamdecoratie opgemerkt. De bedieningslengte voor de meeste raambekleding met koord- of kettingbediening is teruggebracht, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken. 

 

Algemeen advies

(Ver)kopers, monteurs en gebruikers van raamdecoratie moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen vormen. Adviseer daarom uw klant over de volgende richtlijnen die daarbij te allen tijde in acht genomen moeten worden.

  • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun hals wikkelen.
  • Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

 

Brochure

kindveiligheid

 brochure kindveiligheid 

consumentenbrochure kindveiligheid

 

Luxaflex® oplossingen

Van koordloze alternatieven tot elektrische systemen – Luxaflex® biedt een keur aan innovatieve bedieningssystemen die zijn ontworpen met oog op veiligheid, bedieningsgemak en vormgeving. Er is keuze uit een groot aantal kleuren en materialen die perfect in een kinderkamer of toekomstige tienerkamer passen.

 

LiteRise®  SmartCord® en Ultralift™  PowerRise® en elektrische bediening 
LiteRise®Koorden zijn niet meer nodig met het unieke LiteRise®-systeem. Beweeg met uw hand via de onderlat de raamdecoratie moeiteloos omhoog en omlaag. LiteRise® is bijzonder veilig en biedt tegelijkertijd extra gebruikscomfort en een aantrekkelijke strakke vormgeving  SmartCord® and UltraLift™Luxaflex® SmartCord® en UltraLift™ zijn revolutionaire en gepatenteerde koordbedieningssystemen. Deze systemen hebben een intrekbaar koord met een constante lengte waarmee de raambekleding moeiteloos kan worden bediend. Bij het SmartCord® systeem hoeft u bovendien slechts kort aan het koord te trekken om de raambekleding automatisch naar de gewenste positie te laten zakken.  PowerRise® en elektrische bedieningVeel Luxaflex® producten zijn ook leverbaar met een elektrisch bediening. Hiermee is het product met één druk op een knop te bedienen. Met een afstandsbediening of wandschakelaar zijn trekkoorden overbodig. Daarmee wordt zowel het gebruiksgemak als de veiligheid in huis aanzienlijk verbeterd. Er is keuze uit een 24 volt motor of een accu (batterij) motor. 
Softraise Dakraamproducten, Nano Rolgordijnen en ingespannen modellen Veiligheids-koordverbinders
SoftraiseHet koordloze Luxaflex® Rolgordijn Softraise systeem heeft een veermechanisme voor eenvoudig en soepel bedienen van uw rolgordijn. Dakraamproducten, Nano Rolgordijnen en ingespannen modellenDeze systemen zijn zodanig ontworpen dat ze precies in het kozijn van deuren en draai- en kiepramen passen, met als resultaat: geen last meer van loshangende koorden. Veiligheids-koordverbindersDe meeste Luxaflex® koordbediende raambekleding wordt standaard geleverd met speciale koordverbinders. Deze breken en ontkoppelen het koord als er kracht op wordt uitgeoefend.
Bediening met slingerstang of stok Koord- en kettingbediening
Bediening met slingerstang of stokEen aantal Luxaflex® producten zijn te verkrijgen met een slingerstang of schuifstok. Met de schuifstok zijn de producten moeiteloos te bedienen. Met de speciale, gebruiksvriendelijke stangbediening is de zonwering omhoog of omlaag te halen en zelfs te kantelen. Koord- en kettingbedieningGeeft u de voorkeur aan een koord- of kettingbediening, dan zijn er extra veiligheidsvoorzieningen voor kinderen. Alle Luxaflex® raambekleding worden geleverd met een koord- of kettingbeveiliging. 

 

  • Door middel van koordkikkers- en spanners kunt u koorden of kettingen buiten het bereik van kinderen aan de muur bevestigen. De kettingverbinder breekt open en zorgt dat de lus in de ketting wordt verbroken zodra er overmatige druk op de ketting wordt uitgeoefend.
  • Alle raambekleding met trekkoorden wordt geleverd met een koordkikker. Houd er rekening mee dat deze op een hoogte van minimaal 1,5 meter boven de vloer moet worden bevestigd.
  • Alle raambekleding met een kettingbediening wordt geleverd met een kettingspanner.
  • De raambekleding wordt altijd geleverd met gedetailleerde installatie-instructies voor een veilige installatie.
  • Al onze raambekleding met koord of ketting is voorzien van een waarschuwingslabel dat wijst op de potentiële gevaren voor kinderen. Deze waarschuwing vindt u ook in de installatieinstructies die bij het product worden geleverd.
 
Dakraam-producten Duette® Shades Facette® Shades Horizontale jaloezieën Houten jaloezieën Plissé Shades Rol-gordijnen Roman Shades Silhouette® Shades Twist® Rolgordijnen  Verticale jaloezieën 
Kindvriendelijke oplossingen
elektrische bediening ✔  ✔  ✔  ✔  ✔  ✔  ✔  ✔  ✔ 
handgreep bediening   ✔  ✔  ✔ 
ingespannen modellen ✔  ✔  ✔ 
LiteRise® ✔  ✔ 
Nano Rolgordijn ✔ 
SmartCord® ✔ 
Softraise ✔ 
stangbediening ✔  ✔  ✔  ✔   ✔
UltraLift™ ✔  ✔  ✔ 
Overige veiligheid accessoires
koordkikker ✔  ✔  ✔  ✔ 
koordspanner ✔  ✔  ✔  ✔  ✔  ✔  ✔  ✔ 
koordverbinder ✔  ✔  ✔  ✔  ✔ 
 

 

 

The Art of Window Styling